رييس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، به ممنوعيت هاي فروش خوراکي هاي ناسالم و فاقد ارزش غذايي در بوفه مدارس اشاره کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، فرشته فزوني با بيان اينکه دانش آموزان از نظر وضعيت تغذيهاي در يکي از مهمترين دورههاي زندگي خود هستند، اظهار کرد: در اين دوران علاوه بر افزايش نياز به تأمين انرژي و پروتئين، رفتارها و باورهاي تغذيهاي شکل ميگيرد که نقش مهمي در انتخاب مواد غذايي و سلامت دانشآموزان در آينده دارد.
فزوني تاکيد کرد: دانشآموزان علاوه بر سه وعده غذايي اصلي به ميان وعده هم نياز دارند و براي نگه داشتن قند خون در حد طبيعي و عملکرد مطلوب مغز بايد ميان وعده مناسب مصرف کنند.
وي استفاده انواع تنقلات و ساندويچهاي خانگي را که توسط خانواده به صورت روزانه و تازه تهيه ميشود، به عنوان يک ميان وعده مناسب پيشنهاد کرد و گفت: اين مواد غذايي علاوه بر ارزش غذايي بالا کم هزينه نيز هستند و به راحتي در دسترس بيشتر خانوادهها قرار دارد.
فزوني ادامه داد: خوراکيهايي مانند انواع چيپس، غلات حجيم شده شور، شکلات و شيرينيها ميان وعده مناسبي براي تأمين نيازهاي غذايي نيستند و ارزش غذايي مناسبي ندارند، ضمن اينکه نمک موجود در اين خوراکيها ذائقه دانش آموز را به خوردن غذاهاي شور عادت ميدهد.
رئيس گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي خاطرنشان کرد: مواد غذايي که در پايگاه تغذيه سالم مدارس (بوفه) عرضه ميشود نقش بسيار مهمي در حفظ سلامت دانش آموز دارد و مراقبين سلامت مدارس، مدير و اولياي دانش آموزان در زمينه عرضه مواد غذايي در پايگاه تغذيه سالم بايد فعالانه برخورد و نظارت داشته باشند به شکلي که ليست اقلام مجاز و غيرمجاز مواد غذايي را در معرض ديد دانشآموزان قرار دهند.
به گفته وي، فرآوردههاي غلات حجيم شده، يخمک، نوشابه، ساندويچهاي سوسيس، کالباس، ناگت، فلافل، پيتزا، آب نبات، سمبوسه، پيراشکي و ساير مواد غذايي ناسالم که ارزش غذايي کمي دارند نبايد در دسترس کودکان باشد و يا در بوفه مدارس عرضه شود، ضمناً ضروري است که از عرضه هر نوع محصول غذايي بدون بستهبندي و يا محصولاتي که فاقد پروانه ساخت و کد بهداشتي و تاريخ مصرف هستند جلوگيري شود.
فزوني فرآوردههاي لبني پاستوريزه يا استريليزه، از نوع کم چرب و کم نمک بهصورت بسته بندي تک نفره مثل ماست، پنير، بستني ساده (بهجز بستني يخي)، شير ساده، شير برنج و فرني بسته بندي شده و داراي مجوزهاي بهداشتي، خشکبار و انواع مغزهاي بستهبندي داراي مجوز بهداشتي از قبيل توت خشک، انجير خشک، انواع برگهها، خرما، کشمش، انواع ميوههاي خشک، گردو، بادام، مغز تخمههاي کم نمک، نخودچي، برنجک، گندم برشته شده، کلابهاي سالم نان پنير و گردو، نان، پنير و خرما و نان و تخم مرغ را به شرط آن که همه مواد عرضه شده داراي بسته بندي بهداشتي با مجوز وزارت بهداشت باشند، براي عرضه در بوفههاي مدارس پيشنهاد کرد.
وي تاکيد کرد: والدين براي دريافت مشاوره تغذيه و تنظيم برنامه غذايي رايگان براي فرزندانشان ميتوانند به واحدهاي تغذيه نزديکترين مراکز خدمات جامع سلامت به محل سکونت مراجعه کنند.